Diensten

Driestroom heeft met het aanbieden van het DTT-programma een pioniersrol. Als eerste en enige zorgorganisatie in Nederland liet Driestroom de resultaten van DTT wetenschappelijk onderzoeken. De belangrijkste conclusie van dit onderzoek is dat kinderen met autisme na de training een grotere vooruitgang laten zien in hun ontwikkeling, dan kinderen die geen DTT hebben gevolgd.

Behandelmogelijkheden

Denk je dat DTT een effectieve behandeling is voor jouw kind? Er zijn verschillende mogelijkheden om de behandeling invulling te geven. Zo kun je de DTT behandeling combineren met dagbesteding binnen Driestroom. Natuurlijk is het ook mogelijk om je kind individuele training te laten volgen op een plek naar jouw keuze. Het belangrijkste uitgangspunt is natuurlijk altijd dat je kind kwalitatief goede zorg ontvangt, die aansluit bij jouw zorgvraag en de (thuis)situatie. Wil je meer weten over:

· DTT in combinatie met dagbesteding binnen Driestroom?
· Individuele DTT training (overal mogelijk)? 

Foto

een ouder vertelt

“DTT heeft echt geholpen voor Bryant. Hij geeft nu duidelijk aan wat hij wil. Het contact met andere kinderen gaat ook stukken beter. Bryant heeft geleerd op zijn beurt te wachten. Toen we net wisten dat Bryant autisme heeft, had ik deze vooruitgang in zijn ontwikkeling niet meer verwacht.”

goed om te weten

Promotieonderzoek - Een stap vooruit met DTT

In 2007 startte Nienke Peters-Scheffer haar promotieonderzoek. Onderzoekster Nienke Peters-Scheffer laat zien dat kinderen met autisme en een verstandelijke beperking een versnelling van hun ontwikkeling kunnen doormaken door deze behandeling.


Uitbreiding aanbod DTT Nederland

DTT Nederland heeft zich als behandeling voor kinderen met autisme de afgelopen jaren bewezen. De intensieve gedragstherapie die bijdraagt aan de ontwikkeling van het kind heeft zich inmiddels wetenschappelijk bewezen en is erkent.

Momenteel wordt er een plan van aanpak uitgewerkt om DTT verder landelijk aan te gaan bieden. Driestroom is in deze op zoek naar instellingen, organisaties en/of ondernemers die dit - onder regie van de Driestroom - mee op willen gaan zetten en uit gaan voeren. Heb je interesse? Maak dit dan telefonisch of per mail kenbaar. 

lees verder

Vragen?

Neem contact met ons op via info@dtt.nl. Wij helpen je graag verder.