Wat is DTT?

Wetenschappelijk onderzoek

Driestroom heeft met het aanbieden van het DTT-programma een pioniersrol. Als eerste en enige zorgorganisatie in Nederland liet Driestroom de resultaten van DTT wetenschappelijk onderzoeken door de Radboud Universiteit Nijmegen. De belangrijkste conclusie van dit onderzoek is dat kinderen met ASS en een verstandelijke beperking na de training een grotere vooruitgang laten zien in hun ontwikkeling, dan kinderen die geen DTT training hebben gevolgd.

Driestroom en de Radboud Universiteit Nijmegen werken onder andere intensief samen op het gebied van DTT en onderzoek naar effectieve behandeling voor kinderen met autisme en een verstandelijke beperking. Bent u geïnteresseerd in het wetenschappelijk onderzoek van de Radboud Universiteit Nijmegen? Wilt u meer lezen over DTT of over aanverwante behandelmethoden? U kunt hier meer lezen  over de publicaties in verschillende (inter)nationale wetenschappelijke tijdschriften.

Foto

een ouder vertelt

“DTT heeft echt geholpen voor Bryant. Hij geeft nu duidelijk aan wat hij wil. Het contact met andere kinderen gaat ook stukken beter. Bryant heeft geleerd op zijn beurt te wachten. Toen we net wisten dat Bryant autisme heeft, had ik deze vooruitgang in zijn ontwikkeling niet meer verwacht.”

goed om te weten

Promotieonderzoek - Een stap vooruit met DTT

In 2007 startte Nienke Peters-Scheffer haar promotieonderzoek. Onderzoekster Nienke Peters-Scheffer laat zien dat kinderen met autisme en een verstandelijke beperking een versnelling van hun ontwikkeling kunnen doormaken door deze behandeling.


Uitbreiding aanbod DTT Nederland

DTT Nederland heeft zich als behandeling voor kinderen met autisme de afgelopen jaren bewezen. De intensieve gedragstherapie die bijdraagt aan de ontwikkeling van het kind heeft zich inmiddels wetenschappelijk bewezen en is erkent.

Momenteel wordt er een plan van aanpak uitgewerkt om DTT verder landelijk aan te gaan bieden. Driestroom is in deze op zoek naar instellingen, organisaties en/of ondernemers die dit - onder regie van de Driestroom - mee op willen gaan zetten en uit gaan voeren. Heb je interesse? Maak dit dan telefonisch of per mail kenbaar. 

lees verder

Vragen?

Neem contact met ons op via info@dtt.nl. Wij helpen je graag verder.